İSTAŞ KENTAŞ'TA YÜKSELEN YILDIZLAR PROJESİ”

İSTAŞ KENTAŞ

İnegöl'ün en fazla göç alan mahallelerinden birinde kurulan İstaş Kentaş Ortaokulu, bu dezavantajını bir başarı öyküsüne çevirmek için kolları sıvadı.

Genç ve dinamik gönüllü öğretmenlerin oluşturduğu projede öğrencilere sağlanacak akademik destek çalışmaları, sosyal ve kültürel etkinliklerin yanı sıra sportif çalışmalar da yer almakta. Öğrencilerini ilgi ve yetenekleri doğrultusunda geliştirmeyi ve eğitmeyi hedefleyen proje aynı zamanda arkadaşlar arasında uyum, yardımlaşma ve dayanışmayı da güçlendirecek çalışmalar içermekte. Günümüzde gençlerin ve çocukların iletişim kurmada yaşadıkları sorunlardan, zararlı alışkanlıkları edinmelerinin önüne geçmeye kadar birçok amacı gerçekleştirecek proje Milli Eğitim camiasına örnek olabilecek çalışmalar içinde barındırıyor.

ÇALIŞMALARI ÖĞRENCİLER PLANLIYOR

Proje kapsamında öğrenciler ilgi ve yetenekleri doğrultusunda gruplara ayrılarak ilgilerini çekecek çalışmaları kendileri planlayıp, yönlendirici öğretmenleri ile birlikte uygulayacaklar. Takım ruhu ve birlikte başarılı olma üzerine kurulu projede, her öğrenci kendisini projenin vazgeçilmez bir parçası olarak görmekte. Günümüzde unutulmaya yüz tutmuş değerlerimizi de öğrencilere benimsetmeye çalışan İstaş Kentaş’ın gönüllü öğretmenleri öğrencilerin sorumluluk bilincini arttırarak başarıyı yakalayabileceklerine inanmış durumdalar. Yıl boyunca yapılacak çalışmalar yılsonunda raporlaştırılarak Milli Eğitim camiasına sunulacak. Öğrenci velilerine tanıtılan proje, veliler arasında da heyecanla karşılandı. Yapılacak çalışmalara tam destek vereceklerini söyleyen İstaş Kentaş Ortaokulu velileri, özverili ve örnek çalışmalarından dolayı öğretmenlerine ve okul yönetimine teşekkür ettiler.

 

‘MUTLU ÇOCUK ÖĞRENİR’

Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Orhan Erdoğan, “İstaş Kentaş Ortaokulu olarak proje tabanlı düşünüp, düşündüğümüz projeleri uygulamaya koymakta ve sonuçlarını değerlendirmekteyiz. Proje üretirken hedefimiz insanı bir bütün olarak düşünüp öğrencinin sadece akademik başarısına ve zekâsına değil, duygusal zekâsına da hitap etmek amacındayız. Eğitimde olmazsa olmazlardan biri de ‘mutlu çocuk öğrenir’ kuralıdır” dedi.

 

‘KÖTÜ VE BAŞARISIZ ÇOCUK YOKTUR’

Dertlerinin ve çabalarının kendisini değersiz hisseden çocuklara onların bir değer olduklarını hissettirmek olduğunu aktaran Erdoğan, “Değer verdiğimiz çocuklarımızın yapabilecekleri ve başarıya dönüştürebilecekleri etkinlikleri yapabilme fırsatı vermektir. Kötü ve başarısız çocuk yoktur. Çocuğa başarma ve iyi davranış geliştirme ortamı sağlamayan okul ve aile vardır” şeklinde konuştu.

‘HER ÖĞRENCİ BİR YILDIZDIR’

Öğrencilerin beklentilerini karşılama düzeyi yüksek bir okulu sağlama çalışmalarında olduklarını aktaran Erdoğan, “Bu proje de onlardan bir tanesi. Bizim için her öğrenci değerlidir ve her öğrencimiz bir yıldızdır. Onların yükselmesi için basamak olmaya gayret ediyoruz. İnsana dokunan ve insan odaklı bu projeye destek olan okul yönetimine, öğretmenlerimize ve velilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi..



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00